Vi ligger stor vægt på sund og varieret kost

Vi ligger vægt på en sund kost.

I Danmark er der stor fokus på at forbedre folkesundheden, ikke mindst fordi mange undersøgelser viser, at livsstilssygdomme og overvægt er i stigende udvikling, hvilket primært skyldes dårlige kostvaner og et lavt aktivitetsniveau.

Erfaringen viser, at børn som tidligt introduceres til sund mad - og motionsvaner, vil have en tendens til at benytte disse i deres ungdoms- og voksenliv.

Kostens sammensætning er af afgørende betydning for sundheden. Nogle af de kortsigtede konsekvenser af en forkert sammensat kost er huller i tænderne, koncentrationsbesvær, nedsat indlæringsevne, træthed, fedme som følge af mangel på vitaminer, mens langsigtede kostrelaterede sygdomme f.eks. er kræft, hjerte-kar-sygdomme og sukkersyge.

 

Børn spiser en stor del af deres daglige kost i Dagplejen og for nogle børns vedkommende op mod 80% af deres samlede daglige indtag. Det har derfor en væsentlig betydning, at børnene allerede i Dagplejen tilbydes en sund og nærende kost, som dækker deres energi og øvrige næringsbehov.

Kost i Dagplejen er dermed mere end blot at spise sig mæt. Vi lægger vægt på pædagogikken og kulturen både før, under og efter selve måltidet, og at børnene er med i processen. Således bliver måltidet et af højdepunkterne på dagen, som børnene ser frem til.

Børnene er i øvrigt med i hele processen "fra jord til bord" vi sår, vi passer, vi høster, vi klargøre, og vi spiser! (- og derefter har vi komposten..)

Igennem sund og varieret kost, bevægelse og leg er vi med til at skabe rammerne for børnenes sundhed og trivsel i Dagplejen.

Der serveres morgenmad hver dag, hvis man møder inden kl. 7.45.