Årsplan 2020

 

 

-Vinter byder selvfølgelig på snelege, kælketurer, fodspor i sneen og meget andet, som jeg ikke kan plotte ind i ugeplanen, for vi ved jo aldrig hvornår der er sne.

Der tages forbehold for ændringer.

 

Januar:

Første dag efter Jul/Nytår er mandag den 6.

Uge 2 Sprogkalender Fokus på Familie. Medbring gerne billeder af familien Vi snakker om hvem vi er i familie med, hvad de hedder og hvor gamle de er.

Uge 3 Sprogkalender: Fokus på bevægelse. Vi viser hinanden noget vi kan gøre med kroppen, f.eks stå på et ben og kopiere hinandens bevægelser. Vi bevæger os på en ny måde hver dag, f.eks løbe rulle hoppe. Derhjemme kan i sætte ord på. ”Du løber hurtigt nu. Kan du også løbe hen til mig?” ”Ih hvor du hopper højt”

Uge 4 Sprogkalender: Fokus på følelser Glad, ked, sur osv. Vi laver islygter som vi kan tænde udenfor.

Uge 5 Sprogkalender: Fokus på at læse. Besøg på biblioteket med bussen og snakke om bøger + Wellness fredag 

Februar

Uge 6 Krea med Vinterblomster - Vi farver vintergækker med frugtfarve, Vintergækker af karton.Fokus på kroppen, Vi snakker om de dele kroppen består af, hvad bruger vi øjne, næse, øre, mund, fødder osv. til. 

Uge 7 -Vinterferie

Uge 8 i Sprogkalenderen er der fokus på tøj, vi snakker om hvad vi har på og hvilken farve det har, er der lynlås eller knapper, samt selvhjulpenhed (også derhjemme) Denne uge er også Fastelavnsuge hvor vi laver fastelavnsris og maler fastelavnstønde. +Indkøring af Thea

Uge 9 Mandag holder vi fastelavnsfest med tøndeslagning og udklædning og med besøg af Alkenbjerggård. Vi bager fastelavnsboller og laver ansigtsmaling. tirsdag er international pandekage dag + Wellness fredag

Marts

Uge 10 indkøring af Elmer

Uge 11 Sprogkalender: Fokus på forår. Vi kigger os omkring udenfor og finder forhåbentlig forårstegn.

Uge 12 Vi tager på skovtur og forspirre solsikker. I sprogkalenderen er der fokus på æg, Vi leger vi er høns der lægger æg. Vi finder æg ved hønsene og muger ud hos hønsene. Vi tilbereder æg på mange forskellige måde til vores middag/formiddagsmad.

Uge 13 Vi tager på helddags udflugt på marken, vi laver bål og mad deroppe. I sprogkalenderen er der fokus på at være let eller tung. Vi ser på ting som er lette eller tunge, f.eks fjer, balloner, en let og en tung rygsæk osv. Onsdag er international vaffeldag og det fejrer vi naturligvis også.

Uge 14 I denne uge laver vi påskesysler og karsedyr og snakker om påske.

April

Uge 15 Påskeferie

Uge 16 Sprogkalenderen melder fokus på at danse og på musik, vi danser og spiller og leger sanglege, både inde og ude. Vi ser på hvordan vi laver musik (og dans) udenfor. 

Uge 17 Affaldsindsamlings uge, vi samler også mælkebøtter og laver marmelade og kranse af dem.

Uge 18 Så er det tid til at så i urtehaven og plante forårs/sommerblomster, alle børn tager en blomst med til en krukke, som vi planter og passer på dem så godt vi kan i denne sæson. + Wellness fredag 

Maj 

Uge 19 indkøring af Lynge

Uge 20 Sprogkalenderen holder fokus på cirkus, så denne uge vil være cirkusuge, vi leger cirkusartister og klæder os ud og bevæger os og synger cirkussange

Uge 21 Sprogkalenderen holder fokus på heste, vi leger at vi er heste, vi vrinsker og stejler og besøger heste i nabolaget og trækker rundt med vores egen Jolene. Vi synger sange om heste f.eks ”Jeg er en glad lille cowboy” og ”Rapanden Rasmus” Lukket torsdag og fredag pga. kristi himmelfart. 

Uge 22 I sprogkalenderen er der fokus på blomster, så vi snakker om deres farver, dufte og hvor de står og hvad de hedder. Krea sommersysler. +Wellness fredag

Juni 

Uge 23 Lukket mandag (pinsedag) samt lukket fredag – grundlovsdag. Vi tager en kort stille uge uden for mange planer.

Uge 24 I sprogkalenderen er der fokus på tandbørstning, alle børn har tandbørste med, vi børster tænder og ser vores tænder i spejlet og på hinandens tænder. Udenfor leger vi i hængekøjen og bruger tipien og laver mad over bål

Uge 25 Krible krable uge med fuld fokus på insekter. Fredag åbner vi traditionen tro Salten Marked.

Uge 26 og 27 De næste 2 uger før ferien har vi fokus på sommerleg, med sand, vand og vejr. Vi laver vindmøller, torsdag i uge 27 vil vi gerne invitere på sommerfest (mere info senere) og wellness fredag, falder fredag i uge 27.

 Juli

Uge 28 Ferie

Uge 29 Ferie

Uge 30 Ferie 

Uge 31 Indkøring Wilhelm-Velmødt efter ferien. Sommerferiesnak.

August

Uge 32 Fokus på varme vs. kulde. Vi snakker om, mærker og fornemmer kulde og varme, inde og ude.

Uge 33 Sommer Sanseuge - Lege og fordybelse i haven. Pjaske og mudderlege

Uge 34 Fokus på farver i denne uge i sprogkalderen og i det kreative hjørne, den tager vi med ud og snakker om i naturen..

 Uge 35 Fokus på tal og at tælle. Øv gerne hjemme. I denne uge tæller vi alting både inde og ude. Hvor mange dyr har vi mon i dagplejen i øjeblikket? + Wellness fredag

September

Uge 36 Sprogkalendern sender fokus ud på kattene. Vi rimer og synger om katte, vi leger vi er katte og snakker med vores egen Rita.

Uge 37 Indianer tema uge, vi laver idianerbånd, finder fjer og laver bål ved tipien og synger idianersange.

Uge 38 i Sprogkalenderen er der fokus på Stor og lille. Ellers laver vi efterårssysler

uge 39 Æbleuge! Vi høster, laver saft, æblegrød, æblemarmelade og æbletryk. Fredag afsluttes med æblekage.

Uge 40 efterårs Sanseuge. Vi kaster blade i luften og snakker om deres størrelser og mange efterårsfarver + Wellness fredag.

Oktober

uge 41 Vi samler blade til en stor flot efterårskrans til døren og laver sysler med kastanjer og pindsvinsstager i ler med bogskaller fra den bøg i haven. Vi bager til bag for en sag fredag den 9.

Uge 42 -Efterårsferie

Uge 43 Velmødt efter efterårsferien. Vi synger sange om efteråret. Sprogkalenderen sender fokus på bolde og vi leger forskellige lege med bolde, både indenfor og ude. Vi finder ud af hvad de forskellige bolde kan. Det er også knæk cancer uge som vi også vil symbolisere.

Uge 44 Vi har Halloween uge. Vi laver en masse uhyggeligheder på kreasiden. Vi laver græskar og spiser græskar suppe. Og i sprogkalenderen snakker vi om at være bange.

November

Uge 45 Fokus på fugle og fjerkræ. Bøger med fugle, fugle i naturen, vores egne fjerkræ og at lytte til fuglefløjt mm.

Uge 46 i Sprogkalenderen er der fokus på at spise, Så denne uge står på spændende retter vi laver i dagplejen, samt hvad vi spiser når vi spiser, om det smager surt, sødt, bittert eller salt. + Fredags Wellness

 Uge 47 Sprogkalender sender fokus på fjernsyn. Vi snakker om hvad vi ser i fjernsynet

Uge 48 Fokus på lys/mørke. Vi snakker om, og afprøver ting der lyser både inde og ude

December

Uge 49 Så blev det endelig første uge i december. Vi pynter til jul og laver julepynt. Vi starter vores julekalender med Juleyoga for børn, og ser et afsnit af bamses julerejse. fredag den 4. december inviterer vi på bedsteforældre julehygge.

Uge 50 Julekalender yoga, bamses julerejse og hemmeligheder, samt fri leg udenfor

Uge 51 Julekalender yoga, bamses julerejse, Julebag og hemmeligheder, Fredags wellness.

Sidste dag inden jul er fredag den 18. december. 

Første dag efter Nytår er mandag den 4. januar.

 

Den daglige rutine:

Hvis man møder ind før kl 7.45 serveres der morgenmad.

kl 8.00-9.00 soves der 1 times morgenlur til dem der har brug for det. Vi andre har en hyggetime hvor der leges og gøres klar til dagens program

kl 9.00 spiser vi formiddagsmad (på de varme dage udendørs)og samling  og dagens aktiviter starter

BEMÆRK: KOMMER JERES BARN SENERE END KL. 8.00 SOVES DER IKKE FORMIDDAGSLUR, da dette sætter de øvrige aktiviter bagud for de andre børn. Bare rolig jeres barn falder hurtigt ind i den nye rutine.

kl. 11.30 spiser vi frokost

kl. 12.00 sover vi til middag.

Efter middagsluren spiser vi endnu et mellemmåltid og ellers fri leg.

Jeres barn skal helst være i dagplejen senest kl 9-00 medmindre andet er aftalt. Det er nemlig her vi drager afsted til hvad end dagens aktiviteter byder på.