Lidt om vores målsætinger og den daglige rutine

En af mine større målsætninger er at følge De Grønne Spirer.

De Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning af en dagpleje eller institution. Hos Grønne spirer kan man hente råd og vejledning til at give børnene en masse naturoplevelser. Vi har en masse materiale om natur og ideer til oplevelser. Jeg vil gerne give børnene en grønnere hverdag, en masse oplevelser i naturen og udeliv på alle tider af året.

Vi arbejder ud efter at opfyldene kravene stillet af friluftlivets "De Grønne Spirer"

Læs mere her: http://www.groennespirer.dk/indhold/om-groenne-spirer/om-groenne-spirer.aspx

Når vi er indenfor har vi også mange fokusområder:

bl.a:

Hjælpsomhed - Vi hjælper hinanden, hvis nogen har svært ved noget. med de almindelige opgaver, så som at lave mad, dække bord, tage af bordet og rydde op. Alt i en positiv tone. Det er ikke en sur pligt, tvær imod, modtager man anerkendelse for den ydede hjælp.

Sprog- Jeres børn er i dagplejen de fleste af deres vågne timer, og jeg ser det som min pligt at hjælpe dem godt på vej.

Motorik og sanser- lær at gå, løbe, tage fra i et fald, balancere både på benene og med noget i hænderne. lugtesans følesans og meget mere

Musik og sanglege - er en meget vigtig del af små børns hverdag

Åbenhed - alle er lige gode.

Den daglig rutine:

Hvis man møder ind før kl 7.45 serveres der morgenmad.

kl 8.00-9.00/9.30 soves der 1 times morgenlur til dem der har brug for det. Vi andre har en hyggetime hvor der leges og gøres klar til dagens program

kl 9.00 spiser vi formiddagsmad (på de varme dage udendørs) og dagens aktiviter starter

BEMÆRK: KOMMER JERES BARN SENERE END KL. 8.00 SOVES DER IKKE FORMIDDAGSLUR, da dette sætter de øvrige aktiviter bagud for de andre børn. Bare rolig jeres barn falder hurtigt ind i den nye rutine.

kl. 11.30 spiser vi frokost

kl. 12.00 sover vi til middag.

Efter middagsluren spiser vi endnu et mellemmåltid og leger, læser, synger lærer og hygger os lidt mere.

Jeres barn skal helst være i dagplejen senest kl 9-00/9.30 medmindre andet er aftalt. Det er nemlig her vi drager afsted til hvad end dagens aktiviteter byder på.